Investorer er tilbake i Bitcoin, men DEX er fortsatt fremtiden for krypto

Bitcoins rally til $ 15,9 000 stjal rampelyset fra DeFi-tokens og desentraliserte børser, men bordene kunne snu raskt.

Bitcoins etterlengtede bull run og den nylige bølgen av bedrifts- og institusjonelle investorer som tildeler betydelige deler av reservene sine til Bitcoin (BTC) er alle tegn på at tempoet Bitcoin Evolution i kryptos mainstreaming raskt akselererer: Men har veien til masseadopsjon kostet av personvern og desentralisering?

Kjenn kundene dine og lovene mot hvitvasking av penger har tvunget flertallet av kryptovalutautvekslinger til å bli mer gjennomsiktige om hvem brukerne deres er, og de som nektet har måttet begrense jurisdiksjonene der de kan tilby tjenester.

For å kunne operere lovlig i mange land har mange børser ikke hatt noe annet valg enn å overholde strenge AML-prosedyrer, og bortsett fra Monero (XMR), er deler av personvernmynter blitt fjernet fra de fleste større børser.

Nylig har tilsynsmyndigheter begynt å knekke pisken, og jurisdiksjoner over hele verden fortsetter å forplante ytterligere tiltak for å sikre at investorer avslører sine kryptobeholdninger og betaler skatt på fortjenesten.

Og alt dette skjer da USAs justisdepartement arresterte medstifter av BitMEX og CFTC siktet sine eiere for å drive en ulovlig kryptoderivatutveksling.

Omtrent en uke senere gikk Financial Conduct Authority, Storbritannias største regulatoriske vakthund, så langt som å forby investorer fra handel med derivater ved alle kryptobørsene.

Alle disse manøvrene er designet for å tvinge overholdelse av leverandører av kryptotjenester, og selv om de til slutt kan hjelpe til med å fremme masseadopsjon, leter mange kryptoeideologer etter alternativer for å presse sin sak for økonomisk selvsuverenitet.

Desentraliserte børser kan være løsningen

Et økende antall investorer føler at sentraliserte krypto-børser egentlig fungerer på samme måte som tradisjonelle banker. Som et svar på dette vokste desentraliserte børser som Uniswap, 1inch, Curve Finance og Balancer i popularitet gjennom hele 2020.

For mer sofistikerte investorer har desentraliserte børser som tilbyr derivathandel også blitt tilgjengelige. I likhet med tradisjonelle derivater fungerer krypto-børser som tilbyr tjenesten i hovedsak som megler, men prosessen er marginalt forskjellig på desentraliserte børser. Dette er fordi de bruker smarte kontrakter i stedet for en megler, og derivatkontraktene blir avgjort når kontraktsvilkårene er oppfylt.

For øyeblikket er Synthetix en av de mest populære desentraliserte derivatbørser, og i 2020 så den totale verdien låst til $ 1 milliard før en skarp sektoromfattende korreksjon førte til et fall i TVL og daglig aktive brukere på flertallet av DEXer.